wtorek, 15 marca 2011

ODCHUDZANIE Z POMOCĄ NATURY

Głównym winowajcą otyłości jest cywilizacja - ogranicza ona naszą aktywność fizyczną, oferuje żywność wysoko przetworzoną, z polepszaczami i ubogą w błonnik. Na efekty nie trzeba długo czekać - nasza waga idzie w górę.

Naturalnym sprzymierzeńcem w utracie wagi ciała jest ocet jabłkowy.
Jego skuteczność w walce o prawidłową masę ciała polega na tym, że hamuje apetyt, pomaga w spalaniu tłuszczu i w przemianie cukrów, a także poprawia  trawienie, oczyszcza organizm ze złogów oraz toksyn i pomaga mu pozbyć się nadmiaru wody. Na znaczne przyspieszenie procesów trawienia wpływa pektyna pobudzająca działanie soków żołądkowych i enzymów trawiennych oraz kwaśny odczyn octu. Dzięki temu właśnie organizm jest wstanie spalić więcej kalorii i skutecznie redukować nagromadzone zapasy tłuszczów. Zawarta w nim pektyna pobudza również syntezę enzymów trawiennych, wspomaga metabolizm tłuszczów, a w rezultacie przyczynia się do obniżenia wagi.

Ocet jabłkowy to bogactwo witamin, aminokwasów i enzymów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu i dobrego samopoczucia. W połączeniu z dietą ubogą w tłuszcz i sód, a bogatą w błonnik, ocet jabłkowy pomaga na znaczne obniżenie wagi.
                                                                             fragment artykułu Barbary Bukowskiej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz